Verandering alom

Posted by: Inge Schaafsma

september 18th, 2010 >> Misc

De zomer is voorbij. De meesten van ons pakken hun oude ritme weer op en storten zich op het werk- of schoolleven. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk! Zo hebben we tante Ann en ome Dennis die al dagen lang wachten op de komst van hun kleine. Die had zich een paar dagen geleden al moeten melden, maar tot het moment van typen van dit stukje geniet hij of zij nog lekker van mama's warme buik. Iedereen is reuze benieuwd, dus hopelijk gaat vandaag of morgen de telefoon!
Nog een uitzondering op het 'normale' werkende leven zijn wij zelf… Papa verdiept zich de laatste weken met gemengde gevoelens in het leven van huisvader. Zijn fulltime contract bij het restaurant werd geheel onverwacht niet verlengd, wat met zich meebracht dat hij binnen een paar dagen een andere leuke baan moest vinden vóór het aflopen van zijn contract op 31 augustus. Dus hup, in de WW en hard op zoek naar een baan die vooral leuk moet zijn én misschien wel beter aansluit op ons gezinnetje met (over een paar maanden) een kleine peuter en een baby. Dat is zo makkelijk nog niet! Er zijn vacatures genoeg, maar het zou wel zo fijn zijn als hij meteen iets zou vinden dat grotendeels binnen onze eisen past.
Het UWV zou je moeten helpen aan een nieuwe baan die bij je past, maar gebonden aan alle veel te strakke regeltjes kwam het er op neer dat Marco wel geschikt zou zijn om in een pannenkoekenhuis te gaan werken… Afijn, zo kunnen we nog wel een paar iets wat vreemde UWV-verhalen oprakelen.
We hopen nu op een baan die -in meer of mindere mate- door de beugel kan, zodat we ons leventje weer enigszins kunnen normaliseren.

Mama loopt ondertussen rond met een steeds groter wordend Brusje aan boord. Hij of zij is inmiddels rond de 32 centimeter en dat zit toch behoorlijk in de weg bij het zitten, bukken en tillen. Het leuke eraan is dat er zo nu en dan aan de zijkant een hard bolletje te voelen is; wij denken het koppie. Een hoop gehobbel later is het verdwenenen wordt er op diezelfde plek vrolijk op los geschopt.
Thuis zijn we nu echt begonnen met het babykamertje. Papa heeft alles opgeruimd en alvast een gordijn opgehangen. Nu moet mama nog de kledingkast en commode ontruimen en dan kan in november alles van het ene kamertje naar het andere.
Binnenkort zal er ook een andere auto voor de deur staan. Het idee om een andere, grotere auto te kopen spookte al langer door ons hoofd, maar toen bleek dat er nogal wat onderhoud gepleegd moest worden aan Marco's Alfa hebben we besloten een APK'tje uit te laten voeren en uit te kijken naar een heuse familycar! Binnen no-time heeft Marco nu zijn auto verkocht en zodra hij opgehaald wordt, trekken wij het land in voor een andere.

Kortom, vervelen zullen we ons niet!!

This entry was posted on zaterdag, september 18th, 2010 at 10:42 and is filed under Misc. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>