Mijlpalen

Posted by: Inge Schaafsma

februari 27th, 2010 >> Misc

De afgelopen week hebben we twee mijlpalen bereikt!
Toen Nika een maand of 4 oud was zagen we in haar onderkaakje een klein wit puntje. Trots als wij waren dachten we dat Nika voor het einde van het jaar wel een tandje zou hebben. Maar het puntje bleef een puntje. Geen bobbeltje, streepje of rood plekje…niks! Tot zij vorige maand ineens erg ging kwijlen en verzot was op haar bijtring en dit was overigens niet het enige waar op geknaagd werd :-?. Zo verdween het puntje en kwamen er twee witte bobbeltjes tevoorschijn. En zo is vorige week zondag haar eerste tandje doorgebroken! En laten we optimistisch zijn…op het tweede bobbeltje zal vast en zeker binnenkort ook een tandje verschijnen. Dus vanaf nu is het helemáál opletten met suiker en andere zoetzure drankjes en broodbeleg. Binnenkort ook maar eens een heuse tandenborstel aanschaffen.

De tweede mijlpijl hing niet van één moment af, maar zo langzamerhand kunnen we stellen dat we 'm gehaald hebben: exit tut!
Toen ik zwanger was had ik besloten Nika nooit een tut te geven, maar als zo'n klein hummeltje in bed ligt te huilen en lekker slaapt wanneer ze d'r tutje krijgt…daar kan geen moeder tegenop denk ik! Maar, mijn anti-tut voornemen sluimerde toch in mijn achterhoofd en met het krijgen van haar eerste tandje heb ik resoluut de tut afgezworen. Of ik de beste aanpak heb gebruikt weet ik niet, maar feit blijft dat er niet meer gesabbelt wordt in bed. Nouja…op de etiketjes na dan!
Gelukkig kreeg Nika alleen overdag in bed een tut. 's-Nachts heeft ze 'm nooit gehad en daar zijn we nu dan ook erg blij mee ;-)! De meeste slaapjes verlopen probleemloos, maar het dutje rond half 7 is altijd licht problematisch. Of ze dan minder moe is of dat ze ervan baalt dat ze voor de zoveelste keer die dag geen tut krijgt…ik weet 't niet! Maar het eerste kwartier vliegen de dekens in het rond, ligt ze achterstevoren in bed en vloeien de traantjes over het algemeen rijkelijk. Het is niet altijd makkelijk om klein te zijn!

This entry was posted on zaterdag, februari 27th, 2010 at 18:34 and is filed under Misc. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>